Auto die doorreed na aanrijding fietsster (32) gevonden, bestuurder nog spoorloos

Update/videoEen 32-jarige fietsster is vanochtend in Rotterdam-West zwaargewond geraakt na een aanrijding met een auto op de Mathenesserlaan ter hoogte van de Hooidrift. Na het ongeval is de betrokken auto doorgereden. De politie is daarom nog op zoek naar de automobilist. De auto is vanmiddag aangetroffen in de Veelzigtstraat in Rotterdam-West.

Naar de bestuurder van de auto wordt nog gezocht. ,,De eigenaar van de auto staat in ons systeem, maar dat betekent niet dat hij ook automatisch de dader is’’, laat een woordvoerder van de politie weten. In de Veelzigtstraat doet de politie momenteel onderzoek.

De automobilist vluchtte na het ongeval in de richting van het Mathenesserplein. Er is een Burgernetmelding uitgegaan voor de zoektocht. Aan mensen die de zwaargehavende ‘kleine, grijze auto’ zagen rijden of geparkeerd zagen staan, werd gevraagd 112 te bellen. De auto had ‘op z’n minst schade aan de voorruit en een koplamp.’ 

Het ongeval vond plaats rond 6.10 uur. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. De 32-jarige vrouw is met ernstige verwondingen per ambulance overgebracht naar het Erasmus MC. Hoe het nu met het haar gaat, is onbekend.

De politie deed nog tot even na 9.00 uur sporenonderzoek op de plaats van het ongeval en heeft getuigen gesproken. Er werd meteen een massale zoektocht opgezet naar de kleine grijze auto. Op het moment worden camerabeelden uitgelezen om de automobilist te vinden. 

Volledig scherm
De politie doet onderzoek op de plaats van het ongeval. © MediaTV
  1. ‘Het is voor familie van Orlando een nachtmerrie die tot op de dag van vandaag duurt’
    UPDATE

    ‘Het is voor familie van Orlando een nachtmer­rie die tot op de dag van vandaag duurt’

    Bij de Haagse rechtbank heeft vanochtend de zaak gediend van de 29-jarige Roy B. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de 17-jarige Rotterdamse scholier Orlando Boldewijn in 2018. De moeder van Orlando woonde de regiezitting bij. ,,Voor de familie en vrienden van Orlando Boldewijn begon op maandag 19 februari 2018 een nachtmerrie die voortduurt tot op de dag van vandaag’’, zei de officier van justitie.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam