Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Auto-onderdelen veelvuldig in trek bij dieven

De politie in Rotterdam-Oost heeft het er maar druk mee. De afgelopen twee maanden hadden de helft de aangiftes over autodiefstal die het basisteam IJsselland ontving, betrekking op auto-onderdelen die gejat waren. Bij een Volkswagen Polo, die in Ommoord geparkeerd staat, is het al helemaal vaak raak. Deze werd al drie keer doelwit van diefstal.

Bij de eerste twee nachtelijke diefstallen werden niet alleen de koplampen, maar ook de motorkap meegenomen. Dit weekend was het week raak. Er werd opnieuw geprobeerd om de koplampen van de wagen te stelen. Gelukkig had de eigenaar van de auto hier een truc voor bedacht door de schroeven van de lampen compleet dicht te kitten. Hierdoor duurt het stukken langer om de koplampen te demonteren. Overigens heeft de politie niemand voor deze (poging tot) diefstal aan kunnen houden.

Behalve koplampen en complete motorkappen, worden ook sturen, velgen, navigatiesystemen en kentekenplaten veelvuldig gestolen. Het basisteam schrijft op Facebook dat het zelfs per automerk scheelt wat er wordt meegenomen. Zo worden bij de Volkswagen Polo en Golf de meeste koplampen gestolen. Bij Volkswagen en BMW zijn het juist de navigatiesystemen die populair zijn bij dieven.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam