Volledig scherm
Volkszanger Jack Cross © Hans Anderson

Auto overleden Rotterdamse volkszanger Jack Cross gevonden

De auto van de overleden volkszanger Jack Cross is gevonden in de Nieuwe Maas, vlakbij Hotel New York. Een voorbijganger vond de Rotterdammer op 24 december in de Rijnhaven. De familie bleef na zijn overlijden met vele vragen achter, mede omdat zijn auto zoek was.

,,Is het een noodlottig ongeval of misschien toch iets anders? Wij als familie tasten nog in het duister,’' schreef de familie na het overlijden van Cross op Facebook.  Een eerste zoektocht naar de auto in de Rijnhaven, waar Cross werd aangetroffen vlakbij het Nieuwe Luxor Theater, leverde niets op. Maar later heeft de politie de blauwe Renault wel gevonden in het water van de Nieuwe Maas vlakbij de kop van de Wilhelminapier, niet ver van de plek waar de voorbijganger Cross zag.

Volledig scherm
De politie deed kort na het overlijden van Cross onderzoek bij de Rijnhaven. © MediaTV

Nu de auto is gevonden, kan de politie verder onderzoek doen naar wat er mogelijk is gebeurd om de familie meer zekerheid te verschaffen. De politie liet eerder weten niet uit te gaan van een misdrijf. 

Afscheid

Afgelopen vrijdag was het afscheid van Jack Cross, wiens echte naam Koos Kruis was. Zijn familie meldt op Facebook dat zij de rozen en muzieknoot, die op zijn kist waren gelegd, naar de plaats hebben gebracht waar hij werd gevonden. ,,Een laatste eerbetoon van ons allen.’’

Cross was een geliefd volkszanger in Rotterdam en omgeving. Hij deed ook mee met het Ouderen Songfestival. Vele verdrietige fans haalden na zijn overlijden op zijn Facebookpagina herinneringen op aan de trouwerijen waar hij zong, en andere optredens in kroegen of bij familiefeesten. Dank is er vanuit de familie voor al het medeleven. ,,Het afscheid was verschrikkelijk moeilijk, maar wat hartverwarmend was de opkomst.’’

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam