Volledig scherm
Automobilist Jerry G. (26) reed vorig jaar een 2-jarig meisje aan. © ANP

Automobilist betuigt huilend spijt van aanrijden kind op zebrapad

Rotterdammer Jerry G. (26) zag vorig jaar juli door gedoe met zijn autoradio een zebrapad én een overstekende moeder met haar kindje over het hoofd. Het 2-jarig slachtoffertje liep ernstig hersenletsel op.

De man moest zich gisteren voor de rechtbank verantwoorden voor zijn onachtzaamheid in het verkeer. Wat justitie betreft krijgt hij een taakstraf van 90 uur en een voorwaardelijke rijontzegging opgelegd. Want de Rotterdammer was niet alert genoeg geweest toen hij op de Bergweg een voetgangersoversteekplaats naderde.

De moeder kon nog net haar hond en het stepje van haar dochtertje voor de bestelbus wegtrekken. Met het meisje lukte dat niet. Zij werd geraakt. Even vreesden de vrouw én de automobilist dat haar dochtertje was overleden.

Een dom voorval was naar G.'s zeggen de oorzaak van de bijna fatale aanrijding. Hij verklaarde dat hij na het wegrijden bij de kapper was vergeten zijn gordel om te doen. Al rijdend trok hij er aan, maar het ding blokkeerde. Met een extra stevige ruk werd opnieuw aan de gordel getrokken. Daarbij werd per ongeluk de knop van de autoradio geraakt en knalde de muziek hard uit de boxen.

Quote

Ik heb de zebra niet gezien, ik heb de vrouw en het kindje niet gezien

Verdachte Jerry G.

,,Ik draaide het geluid zachter en heb toen misschien enkele seconden niet op de weg gelet'', verklaarde de man. ,,Ik heb de zebra niet gezien, ik heb de vrouw en het kindje niet gezien.''

Het Openbaar Ministerie vindt dat de onoplettendheid verstrekkende gevolgen moet hebben. Toen de verdachte vernam dat het nog lang niet goed gaat met het meisje, kwamen de tranen. ,,Het had niet mogen gebeuren. Het spijt me'', huilde hij.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam