Volledig scherm
Een van de slachtoffers wordt belaagd en vervolgens bewusteloos geslagen. © FOTO OPSPORING VERZOCHT

Avondje uit op Stadhuisplein
eindigt in zware mishandeling

Een gezellige avond in het uitgaansleven op het Stadhuisplein in Rotterdam is voor twee vrienden heel anders afgelopen dan dat ze hadden kunnen voorzien. Het tweetal kreeg het onderweg naar het Centraal Station verbaal aan de stok met drie mannen. Eén van de slachtoffer werd vervolgens bewusteloos geslagen.

De kwestie speelde op zaterdag 23 maart maar omdat de daders nog altijd niet zijn opgespoord is er vanavond in het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht aan besteed. Op beelden is te zien dat op de mannen wordt ingeslagen- en getrapt.

De slachtoffers liepen de bewuste avond even na elf uur op de Korte Lijnbaan toen ze met de agressievelingen werden geconfronteerd. Er ontstond ergens een woordenwisseling over waarna de twee werden aangevallen. Eén van hen werd tegen de grond geslagen waarna hij nog een aantal keer hard tegen zijn hoofd werd geschopt. ,,Hij hield er een hersenschudding aan over, maar het had ook heel anders kunnen aflopen’’, zegt een woordvoerder van de politie er over. Het andere slachtoffer, dat zijn maat maat te hulp schoot,kreeg ook rake klappen.

Op de beelden is overigens ook te zien dat enkele langslopende mensen getuige zijn van dde mishandeling, maar niet ingrijpen.

Elke ochtend op de hoogte met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief

In samenwerking met indebuurt Rotterdam