Volledig scherm
De achtergelaten hond is 2,5 jaar oud. © Politie Rotterdam

Baasje dumpt hond en laat hartverscheurende brief achter

UPDATE''Kan niet meer voor hem zorgen. Heb geen inkomen en ben zelf nu op straat.'' Een brief met die woorden hebben de medewerkers van een onlangs gesloten dierenasiel in Rotterdam-West aangetroffen bij een hond die is achtergelaten voor hun deur.

Volgens de brief van het baasje of bazinnetje heet de Amerikaanse stafford Zion en is hij 2,5 jaar oud. In de brief doet  de wanhopige hondendumper nog een oproep aan het nieuwe baasje van Zion: ,,AUB zorg goed voor hem!". 

Afgaande op de hartverscheurende brief is Zion een 'goeie hond'. De ex-hondenbezitter schrijft in de brief 'ik kon niet anders doen dan zo - sorry'.  

Tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
De hartverscheurende brief. © Politie Rotterdam

Dierenagent Hans Manse wil graag met Zions baasje in contact komen. Niet om hem of haar te straffen, maar wel om diegene de weg naar de hulpverlening te wijzen. ,,Een dier op straat achterlaten is natuurlijk nooit de goede manier, maar met deze brief erbij willen we dit baasje niet strafrechtelijk vervolgen maar helpen. Natuurlijk moeten we hier professioneel mee omgaan, maar we zijn ook mensen. Als ik dit briefje lees, doet dat wel wat met mij.''

Gesloten

Medewerkers van het onlangs gesloten dierenasiel kregen een melding dat er een hond voor de deur zat en gingen gisteravond meteen kijken. Volgens Manse is het de eerste keer dat er hier een dier wordt achtergelaten sinds de sluiting. ,,Deze persoon wist kennelijk niet dat het asiel gesloten is. Het had ook nooit dicht mogen gaan. Rotterdam zonder dierenasiel kan natuurlijk niet.''

Een dier achterlaten bij een asiel kost normaal 95 euro. Voor dat geld wordt het dier op ziektes gecontroleerd en krijgt het onderdak.   

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in! 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam