Volledig scherm
Ouders leren tijdens de tour hoe ze met jonge kinderen naar kunst kunnen kijken. © Kunstuitleen Rotterdam

Baby's mogen zelf kunst kiezen bij Kunstuitleen

Baby's kunnen binnenkort kunst uitkiezen bij de Rotterdamse kunstuitleen. Op zondag 17 juni houdt de kunstuitleen een speciale Kinder-Kunstsalon voor kinderen vanaf vier maanden. Ouders leren tijdens de tour hoe ze met jonge kinderen naar kunst kunnen kijken.

De stichting Kunstfanaatjes organiseert het evenement. Kunstfanaatjes hield eerder tours door musea. De stichting vindt dat museumbezoek voor gezinnen net zo normaal hoort te zijn als een bezoek aan de kinderboerderij of de speeltuin.

De tours bij de Kunstuitleen in Rotterdam zijn voor ouders met baby's en peuters. Er is ook een lezing over de waarde van kunst voor baby's, een voorleeshoek en een workshop. Zangeres Daisy Cools geeft een optreden. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. Jong en verder na overlijden ouder(s)? Deze Rotterdamse schreef er een boek over
    PREMIUM

    Jong en verder na overlijden ouder(s)? Deze Rotterdam­se schreef er een boek over

    Het idee om een boek te schrijven over rouw van jongeren na de dood van een ouder had de Rotterdamse Ameline Ansu (32) al jaren. ,,De kiem is gelegd in de tijd dat in mijn vriendinnengroep drie jaar achter elkaar een moeder overleed, telkens in december. Mijn moeder was de tweede, ik was toen 23.’’ Het plan bleef liggen, tot medio 2018. Toen begon ze te schrijven aan Van harte gecondoleerd, vanaf 3 februari ligt het in de boekwinkel.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam