Volledig scherm
Gevangenis De Schie in Rotterdam. © ROBIN UTRECHT

Bajesklant zit 236 dagen te lang vast door 'administratief foutje’

Door een foutje in de administratie heeft een veroordeelde man die in de Rotterdamse gevangenis De Schie zijn straf uitzat, 236 dagen te lang achter de tralies gezeten. Hij komt in aanmerking voor financiële compensatie voor de bijna acht maanden die hij onterecht vastzat.

De blunder werd op 12 maart geconstateerd. Op dat moment had de gedetineerde al 236 dagen in vrijheid moeten zijn. Bij de invoering van de gegevens van de veroordeelde in het geautomatiseerde systeem was over het hoofd gezien dat de man al maandenlang in voorarrest had gezeten. Die periode had van de straf moeten worden afgetrokken.

Hoe het kan dat de gevangene niet zelf heeft opgemerkt dat hij langer dan de bedoeling was in de bajes zat, is onduidelijk. De man kan een bedrag van 85 euro per dag claimen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

 1. Niet alle schepen zijn voorbestemd om de woeste baren te overwinnen
  PREMIUM
  Rotterdam van Toen

  Niet alle schepen zijn voorbe­stemd om de woeste baren te overwinnen

  Redacteuren Priscilla van Agteren en Marcel Potters blikken elke week terug op het Rotterdam van vroeger. Deze week: niet alle schepen zijn voorbestemd om de woeste baren te overwinnen. De Jos Vranken was ooit een Duitse raderstoomboot. In Rotterdam werd het schip een bekend gezicht aan het Noordereiland, waar ze jarenlang dobberde als drijvend kantoor, winkel en tankstation voor de binnenvaart.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

 • In de hele stad (88%)
 • Alleen daar waar overlast is (4%)
 • Nergens (8%)
7756 stemmen