Volledig scherm
De inmiddels gesloten vestiging van de Zuiderster in Capelle aan den IJssel. © Google Streetview

Bank zet panden van Zuiderster op veiling

Een nieuwe ontwikkeling in het faillissement van woonwarenhuis de Zuiderster. De bank heeft de winkelpanden in Capelle aan den IJssel en Barendrecht op de executieveiling gezet.

De bank is de hypotheekverstrekker. Ze wil met de opbrengst van de openbare, online veiling een deel van de schuld verhalen die de winkel vanwege het faillissement in maart 2016 heeft.

,,De bank heeft besloten om actie te ondernemen'', legt curator Kees van den Bergh uit. Dit mag de financiële instelling buiten hem om doen.

Belangstellenden kunnen tot en met 11 oktober via bog-auctions.nl een bod uitbrengen op het gebouw aan de Aalborg in Barendrecht-Carnisselande. Deze vestiging is al sinds begin 2016 gesloten.

Ook het pand aan de Hoofdweg op Capelle XL staat te koop. In dit gebouw heeft de Zuiderster inmiddels een doorstart gemaakt.

Volgens de curator gebeurt het vaker dat een bank deze stap neemt. Wat voor gevolgen dit heeft voor de heropende vestiging in Capelle, is nog niet duidelijk. Het kan zo zijn dat de nieuwe eigenaar van het pand een huurovereenkomst sluit met de Zuiderster.

Om het faillissement van de bekende woonwinkel, dat werd uitgesproken nadat personeelsleden geen salaris hadden ontvangen, is veel te doen geweest. Van den Bergh deed afgelopen zomer aangifte bij de rechtbank, omdat er in zijn ogen sprake is geweest van onbehoorlijk bestuur. Ook heeft het bedrijf volgens hem onrechtmatig gehandeld ten opzichte van de crediteuren. Deze schriftelijke procedure loopt nog.

Directeur René de Blok van de Zuiderster wil niet reageren op de verkoop van zijn panden.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
7218 stemmen