Volledig scherm
Er komt definitief geen danceclub in de Ferro Hallen, achter de gashouder aan de Keileweg. © AD

BAR zoekt locatie voor nieuwe club

De mensen achter BAR, die van plan waren een danceclub te beginnen in de Ferro Hallen in Rotterdam West, zijn per direct op zoek naar een alternatieve locatie voor een nieuwe club. 

Het gemeentebestuur liet deze week weten dat er geen danceclub in de  Ferro Hallen komt. De Maatschappij voor Volksgeluk, de organisatie achter BAR, was vorig jaar door de gemeente uitgekozen om een plan te ontwikkelen voor de Ferro Hallen. Eind februari trok de gemeente de stekker uit het plan. De Maatschappij voor Volksgeluk zou zich niet aan de voorwaarden hebben gehouden. Zo zou onduidelijk zijn hoe het plan gefinancierd werd. 

Die beslissing leidde tot woede en onbegrip. Een demonstratie tegen die beslissing en voor een beter nachtleven in de stad trok honderden mensen. Het gemeentebestuur heeft al eerder besloten op zoek te gaan naar een alternatieve locatie voor een danceclub. Het is niet gezegd dat de exploitatie daarvan aan de Maatschappij voor Volksgeluk wordt gegund. 

Volgens de gemeente Rotterdam is het niet mogelijk om de Ferro Hallen alsnog aan een andere partij te gunnen. Daarvoor zou een nieuwe aanbestedingsprocedure nodig zijn. De vijf jaar die dan nog resteert voordat de Ferro Hallen een definitieve andere bestemming krijgen, zou te kort zijn om een danceclub rendabel te exploiteren. Het was altijd de bedoeling dat de danceclub maximaal zeven jaar zou bestaan.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam