Volledig scherm
Robatayaki- en sushigerechten gaan de boventoon voeren. © Robin Bravenboer

Barbecueën op z'n Japans in nieuw sushi-restaurant Hillegersberg

Hillegersberg krijgt een nieuw restaurant met een Japanse robatayaki-keuken. Dat is barbecueën op z'n Japans. Horecaondernemer Robin Bravenboer, eigenaar van cafés Van Eijk en Lebbink en Golfcenter Seve, opent half februari: 3.

Het pand van restaurant Omega aan de Freericksplaats, dat door Robin Bravenboer vanaf januari wordt overgenomen, wordt omgeturnd tot een Aziatisch restaurant met de naam 3. Robatayaki- en sushigerechten gaan de boventoon voeren. 

Robatayaki wordt ook wel afgekort tot simpelweg robata en is een techniek vergelijkbaar met barbecueën. Zo worden er bijvoorbeeld spiesjes met groenten, vis en vlees op de met houtskool aangedreven robata-grill kort aromatisch gegaard. 

De chef-kok en diverse sushikoks worden momenteel in het Japans/Braziliaanse restaurant Ikibana in Barcelona klaargestoomd. Binnenkort worden ze ook in Londen getraind.

,,We gaan met speciaal geselecteerde medewerkers in de bediening werken”, vertelt Bravenboer, ook eigenaar van Ikibana. ,,In Hillegersberg kan straks gezeten worden aan hoge én lage tafels om gezamenlijk te eten. In horecataal: social dining, dus geen gangenmenu en zeker geen all-you-can-eat-zaak. Ik heb respect voor all-you-can-eat-zaken, maar met 3 willen we een andere beleving brengen. Zeven dagen in de week onze gasten verwennen met heerlijk eten op eigengemaakt servies en in een geweldige internationale sfeer, dat is onze uitdaging”, aldus Bravenboer.

3 is zijn derde zaak in Hillegersberg, vandaar de naam. Het Griekse restaurant Omega zat nog geen jaar aan de Freericksplaats. Bravenboer verwacht half februari open te kunnen gaan. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam