Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Barendrecht wil meer vuurwerkvrije zones

De inwoners van Barendrecht willen dat er meer vuurwerkvrije zones komen. Dit blijkt uit een poll van de SGP-ChristenUnie.

Op Facebook en Instagram hield de SGP-ChristenUnie van Barendrecht een poll. 72 procent gaf aan het eens te zijn met de stelling 'Er moeten meer vuurwerkvrije zones komen'.

Mensen konden ook via een speciaal mailadres hun mening geven over het vuurwerkbeleid. ,,Opvallend was dat iedereen die per mail reageerde pleitte voor een strenger vuurwerkbeleid'', zegt raadslid Arjan Stolk van de SGP-ChristenUnie. ,,Dit varieerde van een algeheel verbod op particulier vuurwerk, verbod op knalvuurwerk, verbod bij zorginstellingen en een vuurwerkshow door de gemeente.''

De SGP-ChristenUnie gaat de mogelijkheden voor een strenger vuurwerkbeleid onderzoeken. ,,We willen als fractie naar de meningen van onze inwoners luisteren'', zegt Stolk. ,,Hierbij wegen we de argumentatie van voor en tegenstanders tegen elkaar af. Daarnaast moeten we ook kijken wat realistisch is qua handhaving en naar de bevoegdheden die we op lokaal niveau hebben.''

Quote

Opvallend was dat iedereen die per mail reageerde pleitte voor een strenger vuurwerkbe­leid

Arjan Stolk (SGP-ChristenUnie)

Binnen de gemeente Barendrecht wordt gehandhaafd op het te vroeg afsteken van vuurwerk en het bezit en verkoop van illegaal vuurwerk. Rond winkelcentrum Carnisse Veste in Carnisselande is een vuurwerkvrije zone ingesteld. De vraag is of het aantal plekken nu moet worden uitgebreid.

Mensen die willen reageren op dit onderwerp kunnen dat doen via vuurwerk@sgp-barendrecht.nl 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam