Volledig scherm
De vrouw vond dat ze niks verkeerd deed door haar hond in de auto achter te laten. © Media TV

Bazinnetje gaat uit eten en laat hond achter in snikhete auto

Een hondenbezitster heeft vanavond in Rotterdam een flinke uitbrander gekregen van de politie. De vrouw ging naar een restaurant aan de Plaszoom in Kralingen en liet haar Siberische husky achter in de auto. De politie wist de vrouw op te sporen, maar ze kon de ‘bemoeienis’ niet waarderen: ze verdedigde zich volgens een getuige door te zeggen dat ze een bak water in de auto had achtergelaten voor het dier.

Het had weinig gescheeld of de politie had het dier moeten bevrijden uit de auto. Het lukte de dienders uiteindelijk telefonisch contact te leggen met de vrouw, die een paar honderd meter verderop in een restaurant zat. De vrouw nam het dier mee, maar bleef bij haar standpunt dat ze niks verkeerd had gedaan.

Volgens een woordvoerster komt het, ondanks herhaaldelijke waarschuwingen, nog altijd voor dat hondenbezitters op hete dagen hun viervoeter achterlaten in hun bolide. ,,Doe het alsjeblieft niet. Het kan levensgevaarlijk zijn voor het dier,’’ waarschuwt een woordvoerster nog maar eens. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (3%)
  • Nergens (8%)
4159 stemmen