Bea van Raemdonck in haar huurwoning in de Rotterdamse wijk Oosterflank.
Volledig scherm
PREMIUM
Bea van Raemdonck in haar huurwoning in de Rotterdamse wijk Oosterflank. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Bea (66) moet elk dubbeltje omkeren sinds haar man vertrok: ‘Je bent bezig met overleven’

Zorgen over nóg duurdere boodschappen? Bea van Raemdonck (66) deelt ze. Zij is een van de vele Rotterdammers die weet hoe het is om ieder dubbeltje om te moeten keren. Vijftien jaar lang spelde ze reclamefolders, reed ze op de fiets talloze kilometers voor de scherpste aanbieding en wist ze precies wanneer de supermarkt in de buurt het vlees begon af te prijzen. 

17 reacties

 • Kluft

  2 maanden geleden
  @J.Bor. Als u in het buitenland woont (en werkt) bouwt u in Nederland geen AOW op omdat u hier ook niet aan bijdraagt. Hierdoor valt uw aow lager uit. Daarnaast is de wet beperking export uitkeringen op u van toepassing omdat de Dominicaanse Republiek niet toestaat dat Nederland handhaaft in hun land (er is simpelweg geen verdrag).
 • D.I.C. Beekman

  2 maanden geleden
  Deze reactie doe ik op de brief van Meneer Bor met de aanhef "Anoniem" Daarin vertelde U dat U gekort was op de AOW uitkering omdat U sinds 2003 in een risico land (Dominicaanse republiek ) woont . Dat betekent w.s. dat U de laatste 18 jaar geen AOW heeft afgedragen dan krijgt men direct al 33% minder AOW uitbetaald. Verder is het vaak wel zo dat je minder uitbetaald wordt als je in buitenland woont dan in Nederland.
 • hans griot

  2 maanden geleden
  Petje af voor deze mevrouw. Maar ik lees nergens iets over alimentatie. Haar (ex)man heeft/had toch onderhoudsplicht voor hun gezamenlijke kinderen. En ook voor haar eigenlijk, omdat ze haar baan had opgezegd toen haar kinderen klein waren.
 • gert meijboom

  3 maanden geleden
  Als je plots in de situatie belandt dan duurt het voordat je mindset zover is. Neem toch aan dat schoenmakers ook alimentatie moeten betalen. Werken als oplossing kan wel, maar vaak een enorme drempel, daar moet je mensen ook in begeleiden. Ze doet haar verhaal zonder gene, is trots op zichzelf, dat is prachtig; dan heb je dat cynische commentaar van een ander niet bij nodig. Ik wens haar al het geluk en een nieuw aanrechtblad
 • Anoniem

  3 maanden geleden
  Goede middag mijn naam is J.Bor en ik ben 67 jr en woon in de Dominicasnse Republiek sinds 2003, ik heb vorig jaar september mijn eerste officiele AOW ontvangen en wel een trotse 456 Euro, ik dacht het is een fout maar nee de reactie van de instantie was ik woon in een zg risico land wat op de lijst staat omdat Nederland geen gegevens uitwisseld wordt ik gekort tot dit bedrag, als ik weer terug zou komen naar Nederland kan ik weer inschrijven voor mijn "gewone" AOW bedrag, Wat vindt U hiervan

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam