Volledig scherm
Beau in brandwondencentrum. © RTL

Beau hoorde hele nacht jongetje huilen in brandwondencentrum

Het Brandwondencentrum van het Maasstad Ziekenhuis is de laatste stop in de documentaireserie waarin Beau van Erven Dorens instellingen bezoekt waar je normaal niet binnenkomt. In Beau Five Days Inside ontmoet de presentator onder andere een kind dat een kop hete thee over zich heen heeft gekregen.

Het Maasstad is trots op haar ‘eigen’ aflevering. De uitzending is dinsdagavond om half tien. Tot nu toe waren de kijkcijfers van het programma hoog, zo rond de miljoen kijkers schakelden in voor het programma.

Beau van Erven Dorens vertelde eerder in een interview in het AD over de emoties die bovenkwamen bij het maken van dit programma, onder meer toen hij vijf dagen doorbracht op het Brandwondencentrum bij het Maasstad op Rotterdam-Zuid. 

,,In het brandwondencentrum lag Mohamed, een jochie van een jaar dat kokend theewater over zich heen had gekregen. Elke nacht hoorde ik hem huilen. Ik heb ook kinderen, iets ouder weliswaar, maar ik heb geen seconde nodig om te weten hoe dit voelt. Voor dat jongetje, voor de ouders. En als je dan ziet welk engelengeduld de verplegers daar betrachten om elke dag dat verband te verwisselen... Ongelooflijk. Het personeel, ik heb zoveel bewondering gekregen. Ze worden bedreigd, mensen sterven onder hun handen, en zo rijkelijk worden ze niet betaald."

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam