Bedenk de namen voor twee leeuwenwelpjes in Blijdorp en win!

WinactieDe Aziatische leeuwenwelpjes in Diergaarde Blijdorp, zijn ze niet schattig? Speels huppelen ze door het verblijf, rollebollen over de grond en eten hun buikje rond. Onder toeziend oog van de zorgzame moeder Lalana, die zelden van hun zijde wijkt. Verzorger Linda Paul is dolblij met al dit prille geluk, maar heeft tóch de hulp nodig van het publiek: ,,Wie verzint er een naam voor twee van de drie Rotterdamse welpjes?’’ Meedoen aan deze actie kan onderaan dit artikel.

Quote

We hopen op leuke combina­ties en liefst makkelijk uit te spreken

Linda Paul, Leeuwenverzorgster Blijdorp

Blijdorp en het AD leggen deze prangende vraag graag voor aan de bezoekers van de diergaarde en de lezers van het AD. Want hoe leuk is het om tijdens de feestdagen met z'n allen te gaan knobbelen op een paar fraaie namen voor twee van de drie koddige publiekstrekkers (eentje heeft al een naam) waaraan zoveel mensen plezier beleven. En om maar meteen een handje te helpen: de koters zijn allemaal vrouwtjes, en de voorkeur gaat uit naar Aziatische namen voor het duo, dat nu nog anoniem door het leven gaat. 

,,We zijn heel benieuwd waar de mensen mee komen’’, zegt Paul. ,,Het liefst hebben we namen van maximaal drie lettergrepen, die voor ons makkelijk uit te spreken zijn.  We hopen op leuke combinaties. Dus ik roep iedereen op om te gaan zoeken naar mooie namen, en die via het formulier onderaan dit artikel op te sturen.’’

Kijk ze eens dollen: de drie leeuwenwelpjes in Blijdorp voor het eerst buiten.
Volledig scherm
Kijk ze eens dollen: de drie leeuwenwelpjes in Blijdorp voor het eerst buiten. © Sylvia Kroos

Voorzichtigheid

Linda Paul, verzorgster van de leeuwen in diergaarde Blijdorp.
Volledig scherm
Linda Paul, verzorgster van de leeuwen in diergaarde Blijdorp. © Jan de Groen

Het trio leeuwtjes werd in augustus geboren. Het was het eerste nestje dat Lalana samen met het mannetje Aapel voortbracht. En het ging meteen goed met de ukkies; ze groeiden als kool en hele volksstammen wierpen via de webcam een blik op het jonge gezinnetje in het kraamhol. Met de grootste voorzichtigheid verkenden de kleintjes vorige maand het binnenverblijf, waarna op 4 december de eerste stapjes buiten volgden. 

Wie inspiratie wil opdoen, kan uiteraard alle filmpjes op AD.nl en de facebookpagina van Blijdorp nog eens terugkijken. Of zelf een bezoekje brengen aan de welpjes in de Rotterdamse zoo. We wensen iedereen veel creativiteit toe en dagen u uit helemaal los te gaan op deze opdracht. Op 9 januari sluit de wedstrijd, waarna een deskundige jury zich een dag later over de inzendingen zal buigen. De winnaar wacht eeuwige roem en kan rekenen op enkele mooie prijzen. 

Motivatie

Nog even alles op een rijtje: we zoeken een combinatie van twee namen, bij voorkeur Aziatisch. Bijvoorbeeld uit het leefgebied van de leeuwen: het Gir reservaat in de deelstaat Gujarat in Noordwest India. De welpjes zijn vrouwtjes. De namen mogen niet langer zijn dan drie lettergrepen en makkelijk te roepen zijn. En misschien wel het belangrijkst: de namen moeten worden vergezeld van een motivatie. ,,We willen heel graag weten waarom mensen voor bepaalde namen hebben gekozen‘’, aldus een woordvoerster van Blijdorp. 

Actievoorwaarden: Deze actie loopt van vrijdag 21 december 2018 tot en met woensdag 9 januari 2019. Op vrijdag 11 januari 2019 worden de winnende namen bekend gemaakt. Er wordt contact opgenomen met de winnaar. Bij gelijke inzending wordt er 1 winnaar getrokken. De winnaar krijgt een Meet & Greet met de leeuwenverzorgster, een jaarabonnement voor Diergaarde Blijdorp en een fotoboek van AD-fotograaf Pim Ras. Meedoen kan alleen via het inschrijfformulier onder dit artikel. Er kan niet over de uitslag gecorrespondeerd worden. Medewerkers van De Persgroep en Diergaarde Blijdorp zijn uitgesloten van deelname.


Veel succes! 

Een leuke naam bedacht voor de twee leeuwenwelpjes? Laat je inzending achter via onderstaand formulier. Let op, het duurt even voordat het formulier geladen is. Werkt de module niet naar behoren?  Klik dan hier. 

  1. LIVE VIDEO | Marathon van Rotterdam gaat niet door, kijk hier hoe het nu op het parcours is

    LIVE VIDEO | Marathon van Rotterdam gaat niet door, kijk hier hoe het nu op het parcours is

    Om 10.00 zou vanmorgen het startschot plaatsvinden van de 40ste NN Marathon Rotterdam. Maar als bekend gooide het coronavirus roet in het eten. Niettemin zijn er aanwijzingen dat veel hardlopers zich vandaag tóch storten op het parcours de 42 kilometer en 195 meter. Houden ze zich aan de richtlijnen van het RIVM? Wat is het effect van het warme weer? Sven Bakker en Bennett van Fessem volgen de lopers in een bakfiets.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam