Volledig scherm
De bedreigde Antilliaanse leguaan heeft een apart verblijf in het nieuwe Natuurbehoudscentrum voor (ernstig) bedreigde dieren in Diergaarde Blijdorp. © Rob Doolaard

Bedreigde Antilliaanse leguaan in spotlight met opening nieuw verblijf in Blijdorp

Diergaarde Blijdorp opende vandaag zijn deuren voor het nieuwe Natuurbehoudscentrum voor (ernstig) bedreigde dieren voor publiek. In het centrum worden (ernstig) bedreigde dier- en plantensoorten ondergebracht. De eerste dieren zijn er al, de rest komt in de komende weken.

Het nieuwe gedeelte bevindt zich in het Oceanium. De ernstig bedreigde Antilliaanse leguaan, die met Mark Rutte meereisde vanuit Sint-Maarten naar Rotterdam, is één van de hoofdbewoners van het bezoekerscentrum. 

Ook kunnen bezoekers terecht om onder meer de Primula palinuri, Egyptische landschildpad, McCords doosschildpad, vuursalamander, Lake Patzcuaro salamander, Chinese krokodilstaarthagedis, Madagaskar cichliden, Aziatische zangvogels, tandkarpers te bewonderen. 

In het centrum wordt aandacht besteed aan de rol van dierentuinen bij het behoud van bedreigde soorten. In het midden van de ruimte is een ‘glazen huis’ met een aparte broedruimte. Hier zijn de eieren en jonge reptielen te zien die in Blijdorp zijn gekweekt. De dierentuin heeft een lange traditie in het kweken met bedreigde diersoorten.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam