Volledig scherm
Burgemeester Ahmed Aboutaleb heft het champagneglas met havenondernemers tijdens een handelsmissie in Sint-Petersburg. In zijn glas zit overigens water. © AD

Bedrijfsleven steunt derde termijn voor Rotterdamse burgemeester Aboutaleb

De werkgeversorganisatie VNO-NCW Rotterdam hoopt dat Ahmed Aboutaleb als burgemeester aanblijft. In december dit jaar wordt duidelijk of hij een derde termijn van zes jaar ingaat. D66-raadslid Nadia Arsieni zette pas vraagtekens bij de herbenoeming.

Reden voor VNO-NCW om zich te laten horen. De belangenorganisatie vindt Aboutaleb een ‘voortreffelijke burgemeester’ die ‘zorgt voor de stabiliteit waaraan ondernemers behoefte hebben’. 

Volgens VNO-NCW bloeit de Rotterdamse economie onder Aboutalebs burgemeesterschap, ‘wat niet alleen aan zijn beleid te danken is, maar ook aan zijn internationale contacten’. Aboutaleb bemoeit zich actief met het ondernemersklimaat in zijn stad. Hij gaat geregeld op handelsmissie en zet zich hoogstpersoonlijk in om bedrijven te overtuigen zich in Rotterdam te vestigen.

Aboutaleb is twaalf jaar burgemeester van Rotterdam. Behalve D66 houden ook de andere politieke partijen vaag of ze hem een derde termijn gunnen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat is volgens jou de beste plek voor de fanzone?

Wat is volgens jou de beste plek voor de fanzone?

  • Binnenrotte (42%)
  • Schouwburgplein (20%)
  • Willemsplein (5%)
  • Parkkade (6%)
  • Stationsplein (5%)
  • Kralingse Bos (23%)
3501 stemmen