Volledig scherm
De overval op kapsalon l'Art de Coiffure vond op 16 juni 2017 plaats. © Opsporing Verzocht

Beelden brute overvallers kapsalon in openbaarheid

De politie heeft beelden van een gewapende overval op de Rotterdamse kapsalon l’Art de Coiffure in de openbaarheid gebracht in de hoop dat de daders worden herkend. De beelden zijn vanavond in het tv-programma Opsporing Verzocht getoond. De overvallers zijn nog steeds spoorloos.

De overval op de kapperszaak aan de Eric Kropstraat op de Kop van Zuid werd vrijdag 16 juni vorig jaar gepleegd. De bewuste avond waren rond half acht de 56-jarige eigenares en een medewerkster bezig met twee klanten. Omdat het warm werd in de zaak wilde de bazin de deur dicht doen zodat de airco beter kon koelen. Juist op dat moment kwamen twee mannen aangestormd. Ze trapten de deur open, waarbij de onderarm van de vrouw werd gebroken. Ze werd ook nog eens met een mes en een vuurwapen bedreigd. Terwijl één van de overvallers op de uitkijk stond, ging zijn maat met de kassa aan de slag. Die was vrijwel leeg, het kleine beetje geld werd meegenomen. Daarna renden de twee de winkel uit.

Een van de overvallers droeg een zogenoemd Anonymous-masker, de ander had een bivakmuts op. Uit camerabeelden werd duidelijk dat één van de overvallers een paar minuten eerder op de uitkijk had gestaan.

Volledig scherm
© Opsporing Verzocht

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam