Volledig scherm
De overvaller, vlak voor hij de tabakszaak binnenging. © Opsporing Verzocht

Beelden van overval op klaarlichte dag waarbij 72-jarige man gewond raakte

Het programma Opsporing Verzocht heeft vanavond aandacht besteed aan een overval op een Primera-filiaal aan de Gruttostraat in Rotterdam-Zuid. De 72-jarige eigenaar van de zaak raakte lichtgewond bij de overval, die in juli op klaarlichte dag plaatsvond.

Rond 12.45 uur op die maandag in juli beent een overvaller, met een groot mes in zijn hand, de zaak binnen. Hij vraagt naar de kluis. De eigenaar, die al eerder een overval heeft meegemaakt, roept: ‘dacht het niet!’. Er ontstaat een worsteling waarbij de 72-jarige man op de grond valt en zelfs even buiten bewustzijn is. 

Rondhangen

De overvaller rent na de worsteling, vermoedelijk zonder buit, de zaak uit. Uit buurtonderzoek zou blijken dat de man al twee uur voor de overval in de buurt rondhing. Hij bedekte zijn gezicht pas toen hij de zaak instapte, maar bewakingsbeelden hebben hem ook buiten vastgelegd. Hij kijkt niet recht in de camera, maar de politie hoopt toch dat de beelden goed genoeg zijn om de man op te sporen.

Volgens het slachtoffer heeft de overvaller donkere ogen. Op beelden is te zien dat hij een donkere baard heeft en ondanks de zomerse temperaturen een zwarte jas, een muts en een capuchon draagt. Volgens het opsporingsbericht gaat het om iemand met een blanke of licht getinte huidskleur.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam