Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Beetje dom! Marktplaatsoplichter verraadt zichzelf door zich voor te stellen met bijnaam

Een Marktplaatsoplichter uit Rotterdam is tegen de lamp gelopen door zich voor te stellen met zijn bijnaam. De 36-jarige man ging samen met een compagnon een fiets kopen bij een particulier in Capelle aan den IJssel. De twee wilden eerst een proefrit maken alvorens de tweewieler af te rekenen, maar van die proefrit keerden ze niet terug.

De berooide verkoper, die de fiets te koop had aangeboden via het handelsplatform Marktplaats, wendde zich tot de politie. Hij gaf een signalement van de daders en vertelde de naam waarmee één van de oplichters zich had voorgesteld. De naam klonk een agent wel erg bekend in de oren: hij is opgegroeid in dezelfde wijk als de oplichter en wist om wie het ging. De man kon daarop worden gearresteerd in zijn woning in Rotterdam-Prinsenland. 

De fiets werd teruggevonden in winkelcentrum De Terp in Capelle aan den IJssel en is overgedragen aan de verkoper, een bewoner van de Eilandenweg in diezelfde plaats. Door de arrestatie van de oplichter weet de politie ook wie zijn compagnon is. Hij wordt binnenkort in de boeien geslagen. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

  1. ‘In de VS zouden ze hem zo casten voor een film: elegant gekleed, vintage kapsel, Cary Grant-stijl’
    PREMIUM
    Column

    ‘In de VS zouden ze hem zo casten voor een film: elegant gekleed, vintage kapsel, Cary Grant-stijl’

    Ze hebben me altijd aangetrokken. Mensen zonder pretenties. Authentiek, charmant, oprecht, bescheiden, een tikkeltje rauw. Zo iemand is schrijver Alex Boogers. We zitten bij dezelfde Uitgeverij Podium, maar echt goed kenden we elkaar niet. Totdat ik Alex een keer met zijn vrouw Brenda trof in het café van De Bijenkorf. Ik had meteen een zwak voor hem. Geen beleefde smalltalk. Het ging meteen over het leven, onze achtergrond.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam