Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Beetje dom! Marktplaatsoplichter verraadt zichzelf door zich voor te stellen met bijnaam

Een Marktplaatsoplichter uit Rotterdam is tegen de lamp gelopen door zich voor te stellen met zijn bijnaam. De 36-jarige man ging samen met een compagnon een fiets kopen bij een particulier in Capelle aan den IJssel. De twee wilden eerst een proefrit maken alvorens de tweewieler af te rekenen, maar van die proefrit keerden ze niet terug.

De berooide verkoper, die de fiets te koop had aangeboden via het handelsplatform Marktplaats, wendde zich tot de politie. Hij gaf een signalement van de daders en vertelde de naam waarmee één van de oplichters zich had voorgesteld. De naam klonk een agent wel erg bekend in de oren: hij is opgegroeid in dezelfde wijk als de oplichter en wist om wie het ging. De man kon daarop worden gearresteerd in zijn woning in Rotterdam-Prinsenland. 

De fiets werd teruggevonden in winkelcentrum De Terp in Capelle aan den IJssel en is overgedragen aan de verkoper, een bewoner van de Eilandenweg in diezelfde plaats. Door de arrestatie van de oplichter weet de politie ook wie zijn compagnon is. Hij wordt binnenkort in de boeien geslagen. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
8020 stemmen