Volledig scherm
Bram den Braber komt thuis weer bij. © FOTO ARIE KIEVIET

Bejaarde knock-out geslagen om varkensvlees

De 72-jarige Bram den Braber uit Rotterdam is zondag door een geïrriteerde supporter van de tegenpartij bewusteloos geslagen tijdens de wedstrijd van zijn club Neptunus-Schiebroek. De man werd neergebeukt nadat een opmerking was gemaakt over zijn broodje waar varkensvlees op zat.

Een barstende hoofdpijn en hartritmestoornissen herinneren Den Braber nog aan de gewelddadigheden van afgelopen zondag, één minuut voor het einde van de wedstrijd.

Uitgescholden
Irritaties in het veld tijdens de voetbalderby tussen Neptunus-Schiebroek en Kocatepe sloegen over naar toeschouwers van laatstgenoemde club die tegen een 4-2 achterstand aan keek. En daar werd hij het slachtoffer van. Nauwelijks was hij met zijn broodje mexicano naast twee Kocatepe-aanhangers gaan staan of hij werd uitgescholden en bespuugd. Aanleiding was de snack die hij at.

'Oprotten'
'Ik moest oprotten met mijn broodje varkensvlees, werd er gezegd,' aldus Den Braber. 'En ik had een varkenskop, waar ook nog een ernstige ziekte voor werd geplakt. Nadat ik had gezegd dat hun taal me niet beviel en wegliep, werd ik van achteren neergeslagen. Ik ging bewusteloos tegen de vlakte.'

Het bestuur van Kocapete zegt de indruk te hebben dat de man die de klap heeft uitgedeeld, lid is van de club. 'We proberen te achterhalen wie het is geweest. We merken alleen dat mensen worden beschermd en daardoor hebben we de dader nog niet gevonden. We zullen de KNVB en de politie zo veel mogelijk helpen.'

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam