Volledig scherm
De brandweer heeft de man uit zijn huis gehaald. © Politie Delfshaven

Bejaarde man valt en ligt vijf dagen hulpeloos in huis tot de politie hem vindt

UpdateDe politie in Rotterdam Delfshaven heeft een man gevonden die dagen lang op de vloer in zijn huis lag nadat hij ten val was gekomen. Agenten gingen de woning binnen na een melding dat de man al vijf dagen niet was gezien.

,,Hij leefde nog”, vertelt buurman José Rocha Semedo, die de politie waarschuwde. ,,Agenten vertelden me dat het niet nog een paar uur langer had moeten duren. Hij was er slecht aan toe.” Rocha Semedo had zijn overbuurman al drie dagen niet gezien. De brandweer is ingeroepen om de man met een takelwagen uit zijn woning te halen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens Rocha Semedo heeft zijn bejaarde buurman diabetes. ,,We spreken elkaar bijna elke dag, hij zit vaak voor het raam. Iedereen kent hem hier in de straat, hij praat met iedereen. Als ik met vakantie ben, past hij op mijn auto.” De alleenstaande man spreekt slecht Nederlands, weet zijn buurman. ,,Ik vind dat hij eigenlijk niet meer alleen zou moeten wonen.”

Niet de eerste keer

Het team van de politie Delfshaven schrijft op Instagram dat ze ‘voorbereid op het ergste waren’ toen ze de deur van de woning open braken. Enkele weken geleden nog vonden agenten van hetzelfde politieteam een ouder echtpaar in huis waarvan de vrouw gevallen was en de partner overleden. De vrouw kon niet meer opstaan.

Vorige maand ramde de politie in Feijenoord een deur om een vrouw te kunnen helpen die al bijna twaalf uur op de grond lag. Zij kon zelf niet omhoog komen. ,,Ons hart brak”, schreef de politie destijds. ,,Mevrouw vertelde dat zij het heel gezellig vond al die mensen over de vloer”.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam