Volledig scherm
© Google Streetview; inzetje Wartburg College

'Belang van scheikunde voor vrouwen? Een schoon huis'

Het belang van scheikunde voor vrouwen? Je huis kunnen schoonmaken! Een interview in de schoolkrant met de adjunct-directeur van een Rotterdamse reformatorische middelbare school doet vele wenkbrauwen fronsen.

Quote

Zoals wellicht bekend moeten schoolkran­ten gelezen worden met een knipoog

Schooldirecteur Hubrecht Smits
Volledig scherm
Het interview in de schoolkrant. © Wartburg Revius

De vmbo-afdeling van het Wartburg Revius wordt onder andere geleid door meneer Mol. Voor de gisteren verschenen schoolkrant liet hij zich interviewen door leerlingen. Naast zijn hobby's en loopbaan komt ook het belang van het van scheikunde voorbij. 'Als vrouw moet je scheikunde in je vakkenpakket hebben, want je moet je huis schoonhouden en anders ga je schoonmaken met pindakaas in plaats van groene zeep,' is het opvallende antwoord aan zijn pupillen en alle lezers. Vrouwen die scheikunde niet op het rooster hebben staan, krijgen het advies een man te zoeken die dit vak wél beheerst.  

Ouderwets
Op Twitter duikelen mensen over elkaar heen om hun verbazing en afkeuring te uiten over de uitspraken. De gereformeerde adjunct-directeur zou er een hopeloos ouderwets en seksistisch standpunt op na houden, een slecht voorbeeld zijn voor zijn leerlingen.  

Adjunct-directeur Mol heeft zelf nog niet gereageerd op vragen over het interview. Schooldirecteur Hubrecht Smits relativeert alvast de ophef. ,,Zoals wellicht bekend moeten schoolkranten gelezen worden met een knipoog."  

Smits en Mol moesten vorige maand al excuses maken omdat al hun vierdeklassers op het vmbo hun examen Nederlands moeten overdoen door een fout van de school.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam