Raisa Fairbairn.
Volledig scherm
Raisa Fairbairn. © Privéfoto

‘Belangrijke getuigen’ in onderzoek naar dood Raisa hebben zich nog niet gemeld

De man of mannen met wie de vorige week onder verdachte omstandigheden overleden Raisa Fairbairn (28) is gezien, hebben zich nog altijd niet gemeld bij de politie. ,,We zijn nog op zoek naar  hen’’, zegt een woordvoerder. Het onderzoek van het NFI naar de doodsoorzaak van de danslerares is afgerond. Over de uitkomst daarvan worden door de politie geen mededelingen gedaan.

Raisa werd vorige week dinsdag in alle vroegte bij de centrale post van de Watertaxi bij Hotel New York op de Kop van Zuid in Rotterdam door hulpdiensten uit het water gered en gereanimeerd. Desondanks overleed zij enkele dagen later in het ziekenhuis.  

De politie zoekt de man met wie Raisa is gezien in de nacht dat ze in het water belandde. Op camerabeelden is te zien dat Raisa op het Landverhuizersplein met de man stond te praten, waarna ze ieder een andere richting op liepen. Gisteren maakte de politie bekend dat Raisa zo’n anderhalf uur voordat ze op de Kop van Zuid was, is gezien bij metrostation Rijnhaven op Zuid. Ook daar was ze in het gezelschap van een man. Of dat dezelfde persoon was als degene op het Landverhuizersplein, is niet duidelijk.  

De politie betitelt de mannen als ‘belangrijke getuigen’. Gezien het feit dat ze zich nog altijd niet bij de politie hebben gemeld, is bij vrienden van Raisa de vraag gerezen of ze wellicht als verdachten moeten worden aangemerkt. ,,Want er zijn veel vaagheden rond de zaak’’, zegt één van hen. 

  1. Dit wil je zien: de Rotterdamse dansmarathon van 1983
    video

    Dit wil je zien: de Rotterdam­se dansmara­thon van 1983

    Het thuiszitten heeft ook positieve bij-effecten. Eindelijk tijd om al die oude foto’s en filmpjes te sorteren en op te knappen. De Rotterdamse amateurfilmer Theo Doeve is druk geweest met de restauratie van een oude film van de eerste grote dansmarathon in Rotterdam in 1983. ,,Om jullie wat op te vrolijken in deze moeilijke tijd’’, meldt hij bij een linkje naar YouTube waar hij de film online heeft gezet. Voor wie even wil vergeten en terug wil naar de tijd van beenwarmers, zweetbandjes, Fame, Opel Kadettjes en de stad van toen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam