Volledig scherm
Het podium op het WK frikandellen eten in Schiedam. Winnaar Rik Mauwelarts (in het rode shirt) houdt het kampioensgordel in de lucht. © AD

Belg lust nog wel een 'curryworst' na winst op WK frikandellen eten

Video,,Is er nog dessert?”, vraagt Rik Nauwelaerts lachend na zijn huldiging in partycentrum De Walvis in Schiedam. Gisteren werkte hij in een half uur maar liefst 23 frikandellen weg en sleepte daarmee de titel ‘wereldkampioen frikandellen eten 2017’ in de wacht.

Quote

De curryworst, zoals wij het noemen, is mijn lievelings­snack

Rik Nauwelaerts

Je zou het niet zeggen als je hem ziet staan, maar de Belgische Rik Nauwelaerts – slank postuur, korte broek en getrainde benen – is een ervaren eetkampioen. ,,Ik heb aan twaalf frikandellen eetwedstrijden meegedaan en pas vier keer verloren. De frikandel, of curryworst zoals we in België zeggen, is absoluut mijn lievelingssnack!” 

Dat liet hij ook duidelijk merken; nadat het half uur verstreken was en alle 36 deelnemers hun maaltijd nog 30 minuten moesten binnenhouden, nam Nauwelaerts nóg een frikandel. ,,Zonde om weg te gooien”, verklaart hij.

(Het artikel gaat verder onder de video).

Kampioen

De Belg kon als enige meer dan 20 frituursnacks op en liet de nummers twee en drie met zo’n acht frikandellen verschil ver achter zich. Omdat hij vorig jaar een derde plaats had behaald, mocht hij gisteravond op het podium naast voormalig kampioen Kevin van Ooijen strijden. 

Tot ieders verbazing gaf Van Ooijen, die verleden jaar 25 vette happen naar binnen kreeg, al na zes frikandellen op. ,,Het viel gewoon niet lekker”, legt hij uit. ,,Volgend jaar probeer ik het weer!”

Vet

Volledig scherm
© DIJKSTRA, ROEL

Organisator Romano van Mastrigt van Stay Classy Tattoo sprak van tevoren uit ervaring: ,,Je voelt je door al die frikandellen letterlijk en figuurlijk vet.” Daar had Nauwelaerts geen last van. ,,Ik heb rustig gegeten en voel me prima. Over twee uurtjes moet ik vier liter water drinken omdat mijn lichaam uitdroogt door al het zout en de volgende dag ga ik op de loopband. Daarna is alles weer in orde!” 

Dat is maar goed ook, want volgende week moet hij weer presteren tijdens het Belgisch kampioenschap curryworsten eten. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
8794 stemmen