Cosplaymodel Belle Venema.
Volledig scherm
PREMIUM
Cosplaymodel Belle Venema. © Jan de Groen

Belle kan prima leven van opbrengst als cosplaymodel: ‘Ik maak geen porno, heb wel profiel op OnlyFans’

RotterdammersDoor een hersenvliesontsteking op haar vijftiende, kijkt Belle Venema (31) de dood in de ogen en verliest voor een groot deel haar gehoor. Nu is ze populair internationaal cosplaymodel. ,,Vind je mijn foto’s niet te bloot?, vraag ik mijn moeder weleens.”

 1. Foetsie was de oude Willemsbrug, van heroïsche oeververbinding naar nutteloos schroot
  PREMIUM
  rotterdam van toen

  Foetsie was de oude Willems­brug, van heroïsche oeverver­bin­ding naar nutteloos schroot

  De tijd vliegt voorbij, beste lezers. En naarmate je ouder wordt, gaat het allemaal nog een factor vier à vijf sneller. Zeker in een doldwaze periode als nu, waarbij rampen en tegenslag ons in een wurggreep houden. En dan is het ineens alweer veertig jaar geleden dat-ie werd gesloopt: de oude Willemsbrug, waarover het wegverkeer een dikke eeuw voorthobbelde tussen Noord en Zuid. Rechts op de raadplaat zie je nog nét het kuifje van zijn opvolger, schalks boven − de eveneens verdwenen − treinbrug uit.
 2. Ilhaan (17) woont over twintig jaar in Singapore of Nieuw-Zeeland, maar gaat eerst haar opleiding afmaken
  PREMIUM
  ik zeg je

  Ilhaan (17) woont over twintig jaar in Singapore of Nieuw-Zee­land, maar gaat eerst haar opleiding afmaken

  Waar hun opa en oma spreken over Rotjeknor, hebben zij het over Roffa. Zijn volwassenen druk met huisje-boompje-beestje, zij hebben andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn 17, bijna volwassen, wonen in of rond Rotterdam en doen hun verhaal. Ilhaan Yalahow uit Schiedam nam zich voor om in 2021 maar liefst 365 films te kijken: „Ik ben er bijna, want ik heb er al 204 gezien.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam