Volledig scherm
Belle Perez. © ANP Kippa

Belle Perez en Thomas Berge laten zich opsluiten in hokje op de Euromast

Zangeres Belle Perez en zanger Thomas Berge laten zich morgen 12 uur lang bovenin de Euromast opsluiten, ieder in een hokje van 1 bij 2 meter. Dat doen ze om geld op te halen voor Free a Girl. Dat  is een organisatie die zich inzet voor slachtoffers van kinderprostitutie.

Belle is als ambassadeur van de organisatie op reis naar Brazilië geweest om de problemen met eigen ogen te aanschouwen. Tijdens die reis heeft ze de favela's, illegaal gebouwde arme wijken, bezocht. Daar ontmoette de zangeres minderjarige misbruikte meisjes. Kinderen voor wie seksueel geweld de dagelijkse realiteit is.

Zoveel mogelijk meisjes bevrijden 

Over haar reis schreef Belle het boek Tranen, waarin ze vertelt over de ruim 2 miljoen misbruikte kinderen. Dat is een verhaal dat ze wil vertellen om deze meisjes te redden en uiteindelijk anderen voor dat lot te behoeden. ,,We willen zoveel mogelijk meisjes bevrijden uit gedwongen prostitutie.”

Morgenmiddag zal Belle vanuit het hokje in de Euromast haar boek aanbieden aan Arjan Erkel. Hij is samen met Yolanthe Cabau mede-oprichter van Free a Girl. Vorig jaar deden Thomas Berge en Belle Perez ook al mee aan de actie voor de hulporganisatie. Deze week laten in totaal twaalf deelnemers zich deze week opsluiten op de Euromast.

Elke ochtend op de hoogte met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
6978 stemmen