Volledig scherm
De herdenkingsplek voor Dairon Alberto. Hij groeide op op de Kaap, eind oktober vorig jaar werd hij er om het leven gebracht. © Frank de Roo

Beloning van 25 mille voor gouden tip over liquidatie Katendrecht

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam looft een beloning van 25.000 euro uit voor de gouden tip in het onderzoek naar de dodelijke schietpartij op Katendrecht eind oktober vorig jaar. Bij het incident kwam Dairon Alberto (32) om het leven. 

Alberto, vader van twee jonge kinderen, werd neergeschoten toen hij met wat vrienden rondhing in de Rechthuislaan. Vanuit het niets kwam een man met een wapen aanrennen en schoot gericht op het groepje. De mannen zochten een veilig heenkomen, sommigen struikelden in de paniek, maar Alberto kon niet wegkomen. Hij werd van dichtbij neergeschoten. Hij stierf ter plekke.

Een team van 25 rechercheurs doet sinds die fatale avond onafgebroken onderzoek. Eén van de scenario’s van het onderzoeksteam is dat de dodelijke schietpartij een verrekening is voor een eerdere liquidatie. Daarmee is het niet ondenkbaar dat de liquidatie van Dairon, door vrienden Dayo genoemd, weer tot een andere schietpartij zal leiden.  ‘Om deze geweldspiraal te doorbreken, is de hulp van tipgevers nodig', stelt de politie in een persbericht. Justitie ziet een nieuwe schietpartij in een woonwijk uiteraard niet zitten.

De politie veronderstelt dat er meerdere mensen zijn die belangrijke informatie hebben, maar deze niet met hen wil delen. Het tipgeld moet de tongen losmaken. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

  • Wow, dit is te gek! (68%)
  • Is dit alles...? Valt een beetje tegen (17%)
  • Het heeft inderdaad veel weg van de Kuip (15%)
28741 stemmen