Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Ben jij de ambitieuze online-freelancer die wij zoeken?

Het AD Rotterdams Dagblad is hét toonaangevende nieuwsmedium voor de regio (Rotterdam, Hoeksche Waard, Voorne-Putten, Oost en Waterweg). Wij zitten bovenop het nieuws, brengen achtergronden, analyse en schrijven ook veel human interestverhalen. Je werkt binnen een team van ervaren, enthousiaste redacteuren twee dagen per week voor onze website, app en diverse social mediakanalen. Je beste verhalen komen op ons ‘moederschip’ AD.nl.

Wat verwachten we van jou?
- Je bent een echte nieuwsjager met een vlotte pen.
- Een journalistieke opleiding op minimaal hbo-niveau.
- Ervaring met schrijven voor een website en het beheren van social media-accounts zoals Facebook, Twitter en Instagram.
- Je kunt werken onder tijdsdruk. Snel schakelen is geen probleem.
- Je bent inzetbaar op onregelmatige tijden, ook in het weekeinde.
- Je woont in de regio Rijnmond.

Voldoe je hieraan? Dan willen we je graag ontmoeten! 

Een schrijfopdracht is een onderdeel van de selectieprocedure. 

Reageren? Richt je motivatiebrief met cv en enkele artikelen uiterlijk 10 maart aan Barbara de Jong via barbara.dejong@ad.nl  

  1. Politie tasert Schiedammer (72) die zich bemoeit met burenruzie
    UPDATE

    Politie tasert Schiedam­mer (72) die zich bemoeit met burenruzie

    Een burenruzie aan de Delflandseweg in Schiedam heeft voor flink wat commotie gezorgd vanavond. Een 45-jarige man bewerkte een 44-jarige straatgenoot met een mes, waardoor die lichtgewond raakte. Toen de politie de messentrekker wilde arresteren, ging een 72-jarige buurtgenoot zich ermee bemoeien. Hij zou het werk van de agenten dusdanig hebben belemmerd dat zij zich zagen genoodzaakt pepperspray én een stroomstootwapen te gebruiken tegen de man.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam