copyright Ron van Zeeland

Posted by Tram-Poes on  dinsdag 21 april 2015

Beroemde Rotterdamse trampoes Ake (14) overleden

Trampoes Ake (14) is dood. De beroemde 'huiskater' van tramhalte Oude Plantage in Rotterdam overleed afgelopen maandag, na al een poosje ziek te zijn geweest. De kat, die 'Trampoes' wordt genoemd, verwierf eerder dit jaar wereldfaam nadat kranten en televisieprogramma's massaal aandacht besteedden aan de Kralingse kater, die zelfs werd vereerd met een eigen facebook-pagina.

Selfie
Heb jij een selfie gemaakt met trampoes Ake en wil je dat jouw foto donderdag in het AD Rotterdams Dagblad staat? Mail je foto en je naam dan naar rd.rotterdam@ad.nl onder vermelding van Trampoes.

Quote

Een eigenzinni­ge kat

Nel

Het aantal fans van de populaire zwart-witte miauwmans steeg met de dag, maar ook de bezorgdheid over zijn fysieke toestand. ,,Hij is waarschijnlijk overleden aan hersenvliesontsteking, als gevolg van een niet genezende oorontsteking,'' zegt Nel, de moeder van baasje Silke.

Zijn vaste stek was een stopplaats voor de tram, bij de entree van het Kralingse wijkje De Esch. Daar was hij jarenlang vrijwel dagelijks te bewonderen, tot groot genoegen van wachtende ov-reizigers, passanten én RET-personeel. Al een poosje was hij daar - vanwege zijn tanende gezondheid - niet meer te zien.

Gelukkig leven
Nel stelt van dat Ake een uitermate gelukkig leven heeft gehad. ,,Een eigenzinnige kat. Eerst zat hij altijd bij de tramhalte aan de Burgemeester Oudlaan, later in de portiersloge van de Erasmus Universiteit. En de laatste 4, 5 jaar in de halte aan de Oude Plantage. Daar moest ik hem elke avond ophalen.''

Trampoes is inmiddels gecremeerd. Nel en Silke hebben nog een kat, Ties (2). ,,Die gaat ook wel naar buiten, maar zit bij voorkeur lekker binnen.''

In samenwerking met indebuurt Rotterdam