Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwe nachtopvang in wording afgelopen zomer. Wethouder Sven de Langen neemt een kijkje. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Beschermd wonen voor verslaafden, daklozen en psychiatrische patiënten meer verspreid over regio

Beschermd wonen voor mensen die bijvoorbeeld door een verslaving of psychische problemen niet zelfstandig kunnen wonen, wordt meer verspreid over de regio. In Rotterdam komen er honderd plekken minder, in Capelle en Krimpen aan den IJssel, Lansingerland, Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk komen er honderd plekken bij.

De wethouders hebben samen afspraken gemaakt over de toekomst van het beschermd wonen. ,,Wij vinden dat er voor iedereen plek moet zijn, als het kan in de buurt waar iemand vandaan komt en waar mensen wonen die hen kennen’’, zegt de Rotterdamse wethouder Sven de Langen. Het gaat dan bijvoorbeeld om regiogenoten die uit de nachtopvang komen of uit een psychiatrische kliniek en niet op eigen benen kunnen staan. Of die door hun problemen het niet alleen redden.

  1. Recordhoeveelheid drugs onderschept in de Rotterdamse haven: ‘Smokkelaars voelen zich veilig’
    VIDEO

    Recordhoe­veel­heid drugs onder­schept in de Rotterdam­se haven: ‘Smokke­laars voelen zich veilig’

    Als drugssmokkelaars grote partijen verschepen, wanen zij zich onkwetsbaar. En dat is precies wat er de laatste tijd gebeurt in de Rotterdamse haven. Er zijn in 2019 opvallend veel cocaïne-transporten van meer dan 1000 kilo onderschept. Voorheen waren zulke risicovolle partijen zeldzaam. ,,Met de vangsten hebben we ze in ieder geval pijn gedaan’’, zegt officier van justitie Ernst Pols.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam