Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Politie

Beschonken hardrijder schudt politie af, maar wordt alsnog gepakt

Is het slim om na een achtervolging door de politie naar precies diezelfde locatie terug te gaan? Nee, ondervond een bestuurder uit Rotterdam woensdagnacht. De hardrijder werd in tweede instantie toch door agenten opgepakt in Hendrik-Ido-Ambacht.

De politie wilde een snelle Duitse huurauto controleren bij een tankstation op Sandelingen-Oost. ,,De bestuurder had hier kennelijk geen zin in en besloot met hoge snelheid weg te rijden’’, aldus de politie. Na een korte achtervolging - waarbij de bestuurder de 180 kilometer per uur aantikte - raakte de auto uit het zicht.

Drie uur later kregen de agenten en déjà vu. Ze troffen bij hetzelfde pompstation de auto opnieuw aan, met dezelfde bestuurder. Na een controle bleek de Rotterdammer onder invloed te zijn van alcohol en werd hij aangehouden.

Rijbewijs kwijt

Er is een proces-verbaal opgemaakt voor overschrijding van de maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. Het rijbewijs werd meteen ingenomen, zo meldt de politie.

Door zijn gedrag zal de bestuurder ook worden aangemeld bij het CBR voor een cursus over verantwoord rijgedrag. De politie brengt de Belastingdienst op de hoogte van het feit dat de man in een gehuurde auto reed.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam