Volledig scherm
Op het raam hangen de brieven van loco-burgemeester Wijbenga © AD

Beschoten sauna aan Schieweg onder dwang twee weken dicht

De sauna aan de Schieweg in Rotterdam die zaterdagmorgen in alle vroegte is beschoten, is onder dwang twee weken gesloten. Als de privésauna niet zelf de deuren had gesloten, zou locoburgemeester Bert Wijbenga dat doen. Dat blijkt uit een brief die op het raam is geplakt.

Volledig scherm
Sauna Thermen 1001 Schieweg na schietpartij © AD

Er was niemand meer aanwezig n het badhuis toen de schoten werden gelost. Daarom vielen er dus geen gewonden door de kogels, die door de ruit het pand in vlogen. Deze gaten zijn nu afgedekt met reclame. Over een mogelijk motief kan de politie nog niets zeggen.

In zijn brief aan de sauna heeft Wijbenga het over ‘het ernstige geweldsincident’. Vanwege de onduidelijkheid over de toedracht, en de mogelijke gevaren die er nog zijn voor de omgeving, moet de zaak nu maximaal twee weken dicht. Twee getuigen vertelden de politie dat zij een man in het zwart zagen na de schietpartij. Ook zag iemand een man in het zwart in een Volkswagen Caddy stappen, die vervolgens de Nolensstraat in reed en de Stadhoudersweg opging.

Het badhuis is een privésauna. Bijvoorbeeld stellen kunnen hier samen een ruimte met jacuzzi en stoombad huren. Ook zijn er zonnebanken.

Volledig scherm
De politie was om 1.45 uur ter plekke in de vroege zaterdagmorgen. © Media TV

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam