Beschuit met roze muisjes in Blijdorp, want er is een girafje geboren

videoIn Diergaarde Blijdorp is vanmorgen vroeg een girafje geboren. Het is een vrouwtje en ze heeft de naam Maartje gekregen. De baby is zo’n 170 cm lang en weegt 50 kilogram. Maartje is al voor het publiek te zien.

Samen met haar moeder Anne verblijft ze de eerste maand apart in het binnenverblijf ‘de Ui’. Dit is om te voorkomen dat Anne meteen weer drachtig wordt. Dierenverzorger Ben maakte bovenstaande beelden vlak na de geboorte.

Bedreigde diersoort

Voor alle soorten giraffen zijn er Europese fokprogramma’s (EEP). De netgiraffe (het soort giraffe waartoe Maartje behoort) staat op de rode lijst van de IUCN van bedreigde diersoorten. De afgelopen 20 jaar is bijna twee derde van de populatie verdwenen. Er zijn nog circa 8000 netgiraffen in het wild over. De Blijdorpkudde telt nu acht netgiraffen.

Volledig scherm
Girafje Maartje en haar moeder. © Diergaarde Blijdorp
  1. Recordhoeveelheid drugs onderschept in de Rotterdamse haven: ‘Smokkelaars voelen zich veilig’
    VIDEO

    Recordhoe­veel­heid drugs onder­schept in de Rotterdam­se haven: ‘Smokke­laars voelen zich veilig’

    Als drugssmokkelaars grote partijen verschepen, wanen zij zich onkwetsbaar. En dat is precies wat er de laatste tijd gebeurt in de Rotterdamse haven. Er zijn in 2019 opvallend veel cocaïne-transporten van meer dan 1000 kilo onderschept. Voorheen waren zulke risicovolle partijen zeldzaam. ,,Met de vangsten hebben we ze in ieder geval pijn gedaan’’, zegt officier van justitie Ernst Pols.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam