Volledig scherm
De Evenaar in Rotterdam-Oosterflank. © Frank de Roo

Besluit over toekomst Evenaar uitgesteld

Het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders heeft gisteren nog geen besluit genomen over de toekomst van zorgcomplex De Evenaar in Oosterflank. Een beslissing over het gebouw waar 35 mensen met psychische problemen moeten komen, is met een week uitgesteld. Het college zal nu volgende week een knoop doorhakken.

Leefbaar Rotterdam-raadslid Michel van Elck hoopt dat demissionair wethouder Sven de Langen (zorg, CDA) bij het besluit rekening houdt met de digitale meningspeiling die in de wijk Oosterflank is gehouden. De uitslag daarvan wordt volgende week verwacht.

Bij deze enquête mochten 5200 inwoners van Oosterflank duidelijk maken wat zij vinden van de opvangplannen van Bavo, Centrum voor Dienstverlening en Humanitas.

De gemeenteraad van Rotterdam neemt waarschijnlijk op donderdag 28 juni een besluit over de kwestie die de wijk al maanden in bedwang houdt. Bewoners en gebiedscommissie Prins Alexander voelen weinig voor de opvang, zij vinden dat de buurt al zwaar genoeg belast is.

Het comité Evenaar in actie haalde1200 handtekeningen op tegen het zorgproject. De gebiedscommissie zit ook op de lijn dat Oosterflank als zogenoemde ‘rode’ wijk niet met nog meer overlast kan worden opgescheept.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam