Volledig scherm
De bestuurder van de Mercerdes crashte tegen onder meer een fiets en een paal. © Politie Delfshaven

Bestuurder Mercedes crasht tegen gevel na ‘gevaarlijke’ achtervolging door Rotterdam

Een bestuurder van een gehuurde Mercedes is gisteravond op de Craandijkstraat in Rotterdam via een paal, boom en drie fietsen tegen een gevel van een huis tot stilstand gekomen. De man werd achtervolgd door de politie nadat hij ondanks een kersvers rijverbod besloot toch in de auto te stappen.

De auto werd door de politie gespot via cameratoezicht. De automobilist reed ‘asociaal’ over de Nieuwe Binnenweg. Agenten vermoedden dat hij had gedronken en wiet had gerookt. De man werd aangehouden en kreeg op het politiebureau een rijverbod van 24 uur.

Toch besloot hij weer in de auto te stappen, waarna agenten besloten achter hem aan te gaan. Op de Rochussenstraat kreeg de bestuurder een stopteken. ,,Maar direct ging het gas erop en probeerde hij te ontkomen’’, schrijft de politie op Instagram. 

‘Gevaarlijke situatie’

Agenten zetten de achtervolging in en al snel moesten ze 130 kilometer per uur rijden om de man bij te houden. ‘Met de alcohol, drugs en de PK’s van de Mercedes ontstond er een gevaarlijke situatie’, volgens de politie. 

De bestuurder is na de crash weggerend. Toch wordt een proces-verbaal tegen hem opgemaakt voor de achtervolging, het rijden met een rijverbod, het verlaten van de plek van het ongeval en een mededeling naar het CBR. ‘Ook zal de verhuurder het niet leuk vinden dat zijn auto total-loss is gereden’, schrijft de politie.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam