Volledig scherm
© Frank de Roo

Beveiliger in beroep tegen straf voor doodschoppen van Jip Jurg

De 38-jarige beveiliger John H. die woensdag voor de dodelijke mishandeling van Rotterdammer Jip Jurg (32) werd veroordeeld tot vier jaar cel, gaat in hoger beroep. Dat zegt zijn advocaat Noëlle Pieterse.

Volgens de rechtbank staat het vast dat Jurg is overleden ten gevolge van de trap die de beveiliger hem gaf na een worsteling tijdens het Internationaal Film festival vorig jaar in Rotterdam. Jurg ging het incident naar huis en overleed daar de volgende dag. ,,De rechtbank acht het hoogst onwaarschijnlijk dat er een andere oorzaak is geweest voor het letsel’’, zei de rechter bij de uitspraak.

Pieterse stelt dat niet zonder meer kan worden bewezen dat er een causaal verband bestaat tussen de schop en de dood van Jurg. ,,Hij kan thuis ook nog gevallen zijn. En een buurvrouw heeft hem de dag na het incident nog in de deuropening van zijn huis zien staan. Er leek volgens haar niets aan de hand met hem.’’

Afgewezen 

H. was gisteren niet bij de uitspraak van de rechtbank. ,,Ik heb de rechtbank gevraagd of mijn cliënt het hoger beroep in vrijheid mag afwachten, maar dat verzoek is afgewezen’’, zegt Pieterse. ,,Met de officier van justitie is afgesproken wanneer hij zich zal melden.’’

De advocaat vindt het overigens opmerkelijk dat de zaken tegen twee andere portiers die werden verdacht omdat ze Jurg vasthielden toen H. hem schopte, zijn geseponeerd. Eén van hen werd tijdens het strafproces als een belangrijke getuige opgevoerd.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
6906 stemmen