Volledig scherm
Volgens de Hellevoeter scheuren motorrijders met enorme snelheden over de N497. © anp

Bewoner geeft kaarten weg voor 'TT-circuit' bij woning

Hellevoeter Kelly van Balen biedt bezoekers van Marktplaats gratis kaarten aan voor races op het 'TT-circuit' voor zijn deur. Volgens de bewoner scheuren motorrijders met snelheden van soms 180 kilometer per uur over de N497, een weg die loopt van Hellevoetsluis naar de N57.

Quote

M'n actie is weliswaar ludiek, maar ik hoop natuurlijk wel dat de ver­ant­woor­de­lij­ke mensen wakker worden

Kelly van Balen

,,Het brede stuk asfalt leent zich ervoor om hard te rijden en elk weekend als het mooi weer is, is het raak'', vertelt Van Balen. Hij schrijft in zijn Marktplaatsadvertentie dat kijkers gegarandeerd zijn van 'vele motorfietsen die stoere stunts doen en lekker over het asfalt vliegen'.

Van Balen heeft zich al bij de gemeente beklaagd over de geluidsoverlast en de gevaarlijke situaties voor andere weggebruikers. Die verwees hem door naar de provincie, omdat die de wegbeheerder is. Maar een provinciewoordvoerder vertelde Van Balen dat hij bij de politie moet zijn.

Omdat hij daarvan na een klacht niets meer hoorde, heeft hij ten einde raad z'n grieven op Marktplaats gezet. ,,En er heeft zich één mevrouw gemeld voor kaarten'', vertelt de Hellevoeter lachend. ,,Zij wilde ze voor haar zoon.'' En dan serieus: ,,M'n actie is weliswaar ludiek, maar ik hoop natuurlijk wel dat de verantwoordelijke mensen wakker worden. Dit kan echt niet langer.''

Volledig scherm
De advertentie op Marktplaats als protest tegen hardrijders in Hellevoetsluis © RV