Bewoners van De Hoven in Capelle demonstreerden bij verhuurder Havensteder. Ze wilden hun woning niet verlaten.
Volledig scherm
Bewoners van De Hoven in Capelle demonstreerden bij verhuurder Havensteder. Ze wilden hun woning niet verlaten. © Frank de Roo

Bewoners Capelse Hovenbuurt moeten nog paar weken wachten op nieuwe woning

De gemeente Capelle aan den IJssel denkt dat het nog enkele weken duurt voordat alle woningzoekenden uit de Hovenbuurt met een urgentieverklaring een nieuwe woning hebben gevonden. Ondertussen speelt er nog een rechtszaak tussen woningcorporatie Havensteder en andere bewoners die niet zijn vertrokken.

Havensteder heeft vijftig bewoners voor de rechter gedaagd, omdat zij hun flatwoningen in het Capelse centrum niet tijdig hebben verlaten. De bewoners moeten eruit, omdat er nieuwbouw komt. Niet alle huurders is het gelukt om vervangende woonruimte te vinden. Wanneer de zaak voorkomt, is nog niet bekend.

De gemeente Capelle kondigde vorig najaar aan voor de overgebleven bewoners met een urgentieverklaring te helpen met de zoektocht naar een nieuwe woning. Tien vaste huurders en dertig huurders met een tijdelijk contract zoeken nog een andere stek. ,,Een groot deel heeft met behulp van de gemeente en Havensteder vervangende woonruimte gevonden'', laat een gemeentewoordvoerder weten. Verder zegt de gemeente de rechtszaak 'met belangstelling' af te wachten.

Een deel van de leegstaande woningen in de Hoven wordt anti-kraak verhuurd om de buurt in de tussentijf leefbaar te houden.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam