Volledig scherm
De Albert Camusflat aan de Albert Camusplaats in Ommoord. © Jan de Groen

Bewoners Ommoord klagen over vervelende buren en hangjongeren, maar college vindt extra toezicht niet nodig

Het Rotterdamse college vindt het niet nodig dat er extra inzet en meer toezicht komt om de overlast in de Albert Camusplaats in de Rotterdamse wijk Ommoord aan te pakken. Bewoners hebben daar geklaagd over vervelende buren en hangjongeren.

De fractie van Leefbaar Rotterdam in de gemeenteraad vroeg vorige maand in schriftelijke vragen aan b en w om opheldering over de kwestie, waarbij onder meer sprake was van herrie, huisvuil op straat, drugsdealers en vandalisme. Ook zouden bewoners niet meer de straat op durven en de lift in durven stappen.

Klagen over de situatie zou wel eens gevolgen kunnen hebben voor de veiligheid van de bewoners, gaven sommigen van hen aan.

In antwoord op de vragen van Leefbaar Rotterdam-raadslid Michel van Elck antwoordt loco-burgemeester Bert Wijbenga (handhaving, VVD) dat het signaal over de overlast serieus wordt opgepakt. ,,Er is nauwe samenwerking tussen de veiligheidspartners in de wijk en de woningcorporatie, waarbij gezamenlijk wordt ingezet op de overlast die er speelt.’’

Quote

Het gebied wordt regelmatig meegenomen in de surveillan­ces.

Bert Wijbenga, Loco-burgemeester

Volgens de bestuurder hebben de politie, de gemeentelijke dienst Toezicht en Handhaving en het jongerenwerk in Prins Alexander de plek zeker in het vizier. ,,Het gebied wordt regelmatig meegenomen in de surveillances. We monitoren de situatie en sturen bij daar waar nodig.’’

Cameratoezicht

Quote

Cameratoe­zicht zal volgens de gemeente­wet niet mogelijk zijn.

Bert Wijbenga, Loco-burgemeester

Wijbenga wijst de suggestie voor de komst van cameratoezicht in de straat van de hand. ,,Dat instrument zal volgens de gemeentewet niet mogelijk zijn.’’

De wethouder licht toe dat niet aan de beginselen van proportionaliteit en subsidariteit kan worden voldaan. De VVD-wethouder is evenmin van plan een maandelijkse update te geven over de woonsituatie in de Albert Camusplaats, een straat met flats.

Hij ziet daar gelet op de huidige overlast geen noodzaak toe.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

  • Wow, dit is te gek! (68%)
  • Is dit alles...? Valt een beetje tegen (17%)
  • Het heeft inderdaad veel weg van de Kuip (15%)
28774 stemmen