Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe stadion van Feyenoord is een belangrijk onderdeel van Feyenoord City. © OMA

Bewoners sturen 'brandbrief' over verkeer Feyenoord City

Bewoners van de Veranda maken zich grote zorgen over de mobiliteit rond De Kuip. Toezeggingen worden niet nagekomen en er zijn twijfels over het 'verkeerscontract' dat Feyenoord en de gemeente onlangs over Feyenoord City afsloten, zo schrijft de stichting Bewonersbelangen 010 de Veranda (BBV) in een gepeperde brief aan de gemeenteraad.

Quote

De druk op de Veranda zal alleen maar toenemen

Bewonersbelangen 010 de Veranda

In het schrijven wordt vastgesteld dat er vrijwel niets terecht is gekomen van de beloftes die de president-commissarissen Gerard Hoetmer (Feyenoord) en Cees de Bruin (De Kuip) deden voor het seizoen 17/18. Die betroffen onder meer 250 extra plekken voor fietsen, 500 extra treinreizigers, minder parkeeroverlast in de wijk en 30 bussen voor georganiseerd vervoer.

,,Tot op heden is in het overleg tussen BBV en Feyenoord City alleen aandacht geweest voor de parkeergelegenheid op de Veranda. Er heeft een 
halfbakken pilot plaatsgevonden om bewoners een pas te geven. Helaas was de uitkomst van de proef zowel organisatorisch als conceptueel een mislukking."

Ook de Noorderhelling – nu nog een parkeerplek als Feyenoord speelt – komt ter sprake. Die wordt vanaf augustus afgesloten, omdat er nieuwbouw van bouwmarkt Gamma moet komen. Dat bedrijf staat nu nog aan de andere kant van de Veranda, waar het nieuwe stadion is gepland. Met de eigenaar is overigens nog geen overeenstemming over de verhuizing.

,,De druk op de Veranda zal door het wegvallen van ongeveer 550 parkeerplekken alleen maar toenemen", meldt de brief. ,,Er is een toezegging gedaan door de stad dat het verlies van parkeerplaatsen zou worden gecompenseerd voordat de werkzaamheden in de zomer van 2018 starten. Keer op keer wordt aangegeven dat er een oplossing in de maak is. Tot op heden is er echter niets concreet."

In samenwerking met indebuurt Rotterdam