Bewoners van Rotterdamse straat zijn drugsoverlast spuugzat: ‘Poep zit hier aan de muur’

VideoBewoners van de Rotterdamse Museumstraat, in het centrum van de stad, zijn de overlast van plassende, poepende en overgevende junks in hun portieken spuugzat. Met spandoeken vragen zij aandacht voor de situatie.

Zij vragen onder meer om een camera om de overlast tegen te gaan. ,,Ongure types slapen hier op de trappen in het portiek, gebruiken drugs en poepen, plassen en kotsen overal’’, zegt bewoner Sandra van der Wensen. ,,De poep zit hier vaak aan de muur. Veel buren slapen niet van de overlast, want er wordt ook regelmatig geruzied en geschreeuwd. Mijn nachten zijn erg kort. Ik ben er 24 uur per dag mee bezig.’’

Quote

Veel buren slapen niet van de overlast. Er wordt regelmatig geruzied en ge­schreeuwd

Sandra van der Wensen

Toename van overlast

Volgens de buurtbewoners neemt de overlast alleen maar toe. ,,Niet alleen in deze straat is het raak, maar ook de bewoners van de Tuinderstraat en Hobokenstraat hebben al regelmatig iemand in hun portiek aangetroffen’’, zegt Tineke Halderen, die ook met de overlast te maken heeft. ,,Ik ruik de geur van wiet regelmatig in mijn huis.”

Volgens de buurtbewoners zien drugsgebruikers de straat als een rustige plek om drugs te kunnen gebruiken. De overlast duurt nu al zo'n drie jaar, zegt Van der Wensen. ,,Het is wachten tot een agressieve drugsgebruiker een bewoner iets aandoet.’’

Camera’s

Gemeente en politie zijn op de hoogte van de situatie. Een paar maanden geleden werden er korte tijd twee camera's geplaatst om de overlast tegen te gaan. 

,,Toen was het een tijd rustiger. Maar we wachten nog altijd op een definitieve maatregel om de problemen tegen te gaan”, zegt Van der Wensen. ,,We willen graag een vaste camera om de overlast de kop in te drukken, maar het zou ook fijn zijn als de portieken afgesloten kunnen worden met mooie hekwerken, zodat junks daar niet zomaar kunnen slapen.” 

De gemeente Rotterdam kon vanavond niet reageren op de zaak.

Volledig scherm
Bewoners van de Museumstraat in Rotterdam zijn de overlast zat. © Roel Dijkstra

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam