De pijpen op het Dakpark zouden er zo kunnen uitzien.
Volledig scherm
De pijpen op het Dakpark zouden er zo kunnen uitzien. © Privéfoto

Bezoekers dakpark vrezen frituurlucht McDonald's

Ben je lekker aan het uitwaaien, loop je tegen een pijp met walmende frituurvetlucht op. Dat schrikbeeld hebben bezoekers van het dakpark in Rotterdam-West. De pijpen steken straks uit het dak van de nieuwe vestiging van McDonald's aan de Vierhavensstraat.

Quote

We hebben 15 jaar geknokt voor een mooi park en nu komt er een bedrijf met geld en is alles mogelijk

Manon Nagelkerken

De pijpen worden 4 tot 6 meter hoog en krijgen een forse diameter, zodat kinderen er niet in kunnen klimmen. De pijpen komen uit op het barbecueveldje, boven de speeltuin.

Ter compensatie heeft McDonald's een ontwerp van de pijpen gemaakt in de huisstijl van het Dakpark, met dezelfde kleuren en vormen als de lantaarnpalen. Ook bekijkt de fastfoodketen of aan de schoorsteenpijpen misschien vogelhuisjes kunnen hangen.

Aanzicht
De bezoekers zijn echter allerminst gecharmeerd van het aanzicht, de stank en de overlast die de pijpen waarschijnlijk geven. Manon Nagelkerken, oprichtster van Stichting Dakpark: ,,Wij zijn niet tegen de McDonald's, maar wel tegen die spuuglelijke afvoerpijpen. Het is niet uit te leggen dat er eerst wordt gezegd dat er geen lift door het Dakpark kon komen en nu ineens wel dit. We hebben 15 jaar geknokt voor een mooi park en nu komt er een bedrijf met geld en is alles mogelijk.''

De gebiedscommissie buigt zich volgende week over de aanpassingen in het Horecagebiedsplan Delfshaven. Dat is nodig voordat McDonald's zich er kan vestigen. 

Een woordvoerder van de McDonald's zegt dat er wordt overlegd met de gemeente en Stichting Dakpark. ,,Wij zijn in goed en nauw overleg om ons plan zo goed mogelijk in te passen en alle punten van zorg aandacht te geven en proberen weg te nemen.''

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam