Volledig scherm
Bloemen op de plek waar Brandon (foto-inzet) is overleden. © Jan de Groen

Bezorger die 5-jarige Brandon doodreed was waarschijnlijk onder invloed

De 21-jarige chauffeur die in de Messchertstraat in Rotterdam-West twee weken geleden een 5-jarig jongetje doodreed, wordt verdacht van rijden onder invloed van verdovende middelen. Dat meldt de politie.

Hij zit niet meer vast, maar is wel nog verdachte, aldus de politie. De chauffeur wordt ook verdacht van het veroorzaken van een dodelijk ongeval. De politie doet nog geen mededeling over welke middelen de chauffeur gebruikt zou hebben. 

Vader Felix Cristiano Varela Ramos is woest als hij het hoort. ,,Dit had voorkomen kunnen worden. Het is heel kwalijk dat mijn zoontje hier de prijs voor moet betalen.’’ Volgens hem is uit een speekseltest gebleken dat de bestuurder verdovende middelen had gebruikt. ,,Vervolgens weigerde hij mee te werken aan een onderzoek waaruit de hoeveelheid moet blijken.’’

Gerechtigheid

Varela Ramos wil gerechtigheid. Voor Brandon. ,,Dat hij zijn straf krijgt. En dat het als les geldt voor alle bestuurders. Geen enkele bestuurder zou met shit op achter het stuur moeten gaan. Hopelijk kan daarmee een ander kind worden gered. Dat is dan Bradons legacy.’’ Maar Brandon krijgen ze er niet mee terug, vult hij aan.

Het vijfjarige jongetje Brandon werd op donderdag 24 oktober voor de deur van zijn woning geschept door een bezorgbusje. Ter plekke is hij gereanimeerd. Hij overleed in het ziekenhuis. Het jongetje kwam waarschijnlijk tussen de geparkeerde auto’s vandaan en klapte tegen de bestelbus. De chauffeur reed in opdracht van PostNL.

Buurt in rouw

Brandon werd geraakt door een bestelbusje en overleed, voor de deur van het huis waar hij woonde met zijn ouders en vier broertjes en zusjes. Familie en buren rouwen om de dood van hun kleine voetbaltalent.  ,,Hij was enorm dol op zijn broertjes, zijn zussen, moeder, opa’s, oma’s, neven, zijn vader, iedereen. Dol op zijn familie. En zij op hem. We blijven altijd van hem houden’’, zei zijn vader Felix Cristiano Varela Ramos de dag na het ongeluk.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat is volgens jou de beste plek voor de fanzone?

Wat is volgens jou de beste plek voor de fanzone?

  • Binnenrotte (41%)
  • Schouwburgplein (20%)
  • Willemsplein (5%)
  • Parkkade (6%)
  • Stationsplein (5%)
  • Kralingse Bos (23%)
3678 stemmen