Volledig scherm
Een bezorgauto van Picnic is gekanteld tegen een lantaarnpaal aangekomen. © Flashphoto NL

Bezorgwagentje Picnic valt om (en dat is niet voor het eerst)

Een bezorgwagen van Picnic is vanmiddag gekanteld en tegen een lantaarnpaal aangekomen op het Plein 1940-1945 in Schiedam. De bestuurder van het karretje is ongedeerd.

Op het kruispunt  van het Plein met de ‘s-Gravelandseweg kantelde het wagentje en kwam op zijn zijkant terecht. De bezorger  kon uit de wagen klimmen, wel zijn de boodschappen iets later bezorgd.

Het is niet de eerste keer dat een bezorgwagen van Picnic omvalt of een ongeluk krijgt. De wagens zijn redelijk licht. Ongelukken in onder meer Den Haag zorgde ervoor dat het bedrijf het personeel vorig jaar op cursus liet gaan om de auto’s beter onder controle te krijgen. Dat was niet het einde van incidenten met de wagens. Zo reed in Utrecht een bezorger tegen een huis aan. Volgens de navigatie was een buurtweggetje een goede straat om doorheen te rijden, maar de wagen bleek te hoog. De bestuurder reed zich klem tegen een overhangend balkon.

Aan de NOS liet het bedrijf eerder weten dat de problemen met omvallende wagens mogelijk komen door personeel met weinig rijervaring. Vandaar dat er ingezet is op bijscholing. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Waterweg? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam