Bibliotheek op Rotterdam Centraal is open

VideoVanaf vandaag kunnen Rotterdammers op Rotterdam Centraal dagelijks van 8 tot 20.00 uur terecht in de nieuwe bibliotheek in de Stationshuiskamer. Vanochtend werd de bieb geopend. 

Bezoekers kunnen veel zelf doen in de bibliotheek, zo zijn boeken makkelijk te leen met een biebpas. Op maandagochtend, woensdagochtend en vrijdagavond is een medewerker van de bibliotheek aanwezig voor wie vragen heeft. Ook zijn dan abonnementen af te sluiten. 

Naast dat reizigers boeken kunnen lezen, kan er ook geluisterd worden naar muziek, daarnaast zijn er databanken aanwezig. De bibliotheek heeft vooral nieuwe en populaire boeken te leen. Wie op zoek is naar iets specifieks kan van tevoren een titel reserveren.

,,We zijn enorm trots op de komst van deze in het oog springende vestiging op een toch wel zeer bijzondere en drukke locatie", sprak Theo Kemperman, directeur van de bieb. ,,Bij onze bibliotheek op Rotterdam CS staan digitale diensten centraal: denk daarbij niet alleen aan het lezen van digitale kranten, tijdschriften en ‘e-books’ maar ook aan het raadplegen van bestanden en het luisteren naar muziek. Leden van de bibliotheek kunnen er boeken lenen en inleveren én gereserveerde boeken ophalen.”

De Bibliotheek op het station is een initiatief van ProBiblio dat in 2011 op Haarlem CS al eerder een stationsbibliotheek opende. InVorm architecten en projectinrichting maakte het ontwerp voor de Bibliotheek op het station.

Volledig scherm
Theo Kemperman, directeur Bibliotheek Rotterdam en de Rotterdamse Cultuur-wethouder Pex Langenberg hebben de bibliotheek op Rotterdam Centraal geopend. © AD

In samenwerking met indebuurt Rotterdam