Eagle Hengelsport aan de Pleinweg met links uitbater Rinus Huybregts en naast hem vaste klant en kameraad Mehmet Buyakyilmaz.
Volledig scherm
PREMIUM
Eagle Hengelsport aan de Pleinweg met links uitbater Rinus Huybregts en naast hem vaste klant en kameraad Mehmet Buyakyilmaz. © Frank de Roo

Bij Eagle Hengelsport spotten ze een coronatrend: ‘Als ze me missen, ben ik vissen’

Made in 010Eagle Hengelsport, al sinds 1991 gevestigd aan de Pleinweg, is voor veel vissers binnen en buiten Rotterdam dé place to be. Geen water in zicht, maar aan vistuig of op visjes gelijkend kunstaas geen gebrek. Voor uitbater Rinus Huybregts (70) is het al dertig jaar meer een clubhuis dan een zaak die geld in het laatje moet brengen.

 1. Beroemde Croosboot is terug in Rotterdam...nu nog een aanlegsteiger

  Beroemde Croosboot is terug in Rotterdam...nu nog een aanlegstei­ger

  De befaamde Croosboot is terug in Rotterdam, maar het ontbreekt de varende attractie vooralsnog aan een fatsoenlijke aanlegsteiger. Leefbaar Rotterdam trekt aan de bel bij het college van burgemeester en wethouders om zo’n op- en afstappunt voor deze stadse trekpleister in de Rotte te regelen. ,,Zo wordt het weer mogelijk om de prachtige omgeving van de rivier te ontdekken’’, stellen de raadsleden Benvenido van Schaik en Michel van Elck.
 2. Willem is als ‘de boer van het dijkje’ een begrip in de wijde omgeving: ‘Als wij stoppen, stopt het echt’
  PREMIUM
  Made in 010

  Willem is als ‘de boer van het dijkje’ een begrip in de wijde omgeving: ‘Als wij stoppen, stopt het echt’

  In heel IJsselmonde en omgeving is hij bekend: Willem Klootwijk (67), ‘de boer van het dijkje’. Dat is de man waar ‘pa en moe’ vroeger naartoe gingen voor een mud aardappelen of dertig kilo bonen. Maar tegenwoordig voelt hij ook de adem van budgetsupermarkten, met bestemmingsplannen stoeiende gemeenten en projectontwikkelaars in zijn nek hijgen. ‘Het einde van een tijdperk komt in zicht.’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Dit stel is 60 jaar getrouwd en viert dat op een bijzondere manier
  Play

  Dit stel is 60 jaar getrouwd en viert dat op een bijzondere manier

 2. Yvonne knutselt vagina's van Ministeck met haar vader (en dit is waarom)
  Play

  Yvonne knutselt vagina's van Ministeck met haar vader (en dit is waarom)

Rotterdam