Volledig scherm
De Range Rover waarin het reeds aangehouden tweetal zal had diverse kogelinslagen in de ramen. © MediaTV

Bij schietpartijen betrokken vrouw wordt ook verdacht van witwassen crimineel geld

UpdateDe Rotterdamse (45) die dinsdag samen met een man (37), eveneens uit Rotterdam, is aangehouden na schietpartijen in de Duikerstraat en Kreeftstraat in Rotterdam-Alexander blijkt een bekende van de politie. Er loopt een rechtszaak tegen haar voor het witwassen van tienduizenden euro’s crimineel geld waarmee onder meer sieraden en tickets naar Curaçao zijn gekocht. Ook is er kinderopvang van betaald. 

Dit delict zou plaats hebben gevonden van begin 2012 tot medio 2016. Voor deze zaak is nog geen zittingsdatum bekend, aldus het Openbaar Ministerie. In juni was de zogeheten regiezitting waarbij is besloten dat er nog een aantal getuigen gehoord moet worden. In de witwaskwestie is ook een 40-jarige man uit Zoetermeer aangehouden.

De advocaat van de vrouw, mr. Von Bóné, kan niet over de recente ontwikkelingen praten. Dit omdat zijn cliënte in beperking zit, waardoor hij niet inhoudelijk over de zaak mag spreken. 

Vrijdag worden de vrouw en de man, inzittenden van de beschoten Range Rover, voorgeleid aan de rechter-commissaris. Na de schietpartijen over en weer in de buurt van het Alexandrium Shopping Center heeft de politie een huiszoeking gedaan in de Mertensstraat. Hier zou de vrouwelijke verdachte woonachtig zijn.

Voortvluchtig 

Bij de schotenwisselingen waren nog een man en een vrouw betrokken. Deze twee zijn nog altijd voortvluchtig. Wel maakte de politie vanmiddag bekend dat zij dinsdagavond de met geweld gestolen Audi A6 hebben teruggevonden aan de Wollefoppenweg in Rotterdam. Het voortvluchtige duo kaapte deze wagen op de Hoofdweg in Capelle aan den IJssel. De auto waarmee ze waren gezien bij de schietpartijen, een lichtgrijze BMW, lieten ze vol kogelgaten achter op straat. 

Om ‘tactische redenen’ doet de politie geen verdere mededelingen over het onderzoek en de vondst van de auto. Men wil alleen kwijt dat de zoektocht naar de twee overige verdachten onverdroten doorgaat. Bij de geweldsincidenten vielen geen gewonden. Iets dat door de politie een wonder wordt genoemd.

Volledig scherm
De achtergelaten BMW. De inzittenden van deze Duitse bolide kaapten op de Hoofdweg een Audi A6. Dit voertuig is inmiddels teruggevonden, maar van de twee inzittenden wordt nog altijd gezocht. © ANP

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

  • Ja natuurlijk, het versterkt elkaar alleen maar. (44%)
  • Nee, herdenken is een serieuze zaak. (36%)
  • Dat moeten Rotterdammers toch zelf weten? (20%)
4241 stemmen