Volledig scherm
Sfeerbeeld van de Tweebosbuurt. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Bijeenkomst over sloop in Tweebosbuurt

De bewonersgroep in de Rotterdamse Tweebosbuurt houdt dinsdagavond een bijeenkomst voor mensen van wie een woning dreigt te worden gesloopt. De bewoners worden opgeroepen om de huuropzeggingsbrief die corporatie Vestia eerder stuurde niet te ondertekenen. 

De bewonersgroep wil dat de rechter zich straks uitspreekt over de rechtmatigheid van het ontbinden van de huurcontracten en gaat de bewoners in de speeltuin van de Tweebosbuurt (een deel van de Afrikaanderwijk) informeren over onder meer de kosten van een advocaat. De bewonersgroep wijst er op dat bewoners recht blijven houden op een andere passende woning en een verhuiskostenvergoeding als de rechter besluit dat het huurcontract mag worden ontbonden. 

  1. Tientallen scholieren willen op vuist na afspraak via social media

    Tientallen scholieren willen op vuist na afspraak via social media

    Tientallen scholieren in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn betrokken geraakt bij een handgemeen. Een jongen van het Comenius College dreigde te worden afgetuigd door leerlingen van één of meerdere andere scholen, maar docenten konden voorkomen dat het slachtoffer serieuze klappen kreeg. Het Comenius College (mavo, havo en vwo) meldt dat er aangifte is gedaan. ,,We nemen deze zaak hoog op en gaan het onderzoeken’’, aldus een woordvoerder van de politie.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam